Filmi- ja aruteluõhtu pagulasteemadel: Stranger in Paradise | Siin & Sääl

Filmi- ja aruteluõhtu pagulasteemadel: Stranger in Paradise

3. oktoobril mälestatakse Euroopas üle mere põgenedes hukkunud inimesi. Sellega seoses kutsub Eesti Pagulasabi tasuta filmi- ja aruteluõhtule!

Vaatame Guido Hendrikxi filmi “Stranger in Paradise” (2016) ning räägime, miks inimesed põgenevad oma kodumaalt.

PROGRAMM:

17.30–18.00 Kogunemine. Suupistelaua katavad sotsiaalse ettevõtte Siin & Sääl kokad, kes on ise pagulastaustaga.

18.00–19.00 Silver Tamburi modereeritud arutelu, kus osalevad nii Eestis elavad pagulased ja rändetaustaga inimesed kui ka pagulastega igapäevaselt kokku puutuvad spetsialistid.

Silver Tambur on populaarse veebiportaali Estonian World kaasasutaja ja peatoimetaja. Ta on töötanud ajakirjanikuna ka ERR, Delfi, Eesti Päevalehe ja Kuku Raadio heaks. 2017. aastal asutas Silver mõttekaaslastega ürituste sarja Estonishing Evenings, mille eesmärk on tutvustada Eestisse elama tulnud inimestele siinset ühiskonda ja kultuuri ning ühendada kogukondi. 2018. aastal algul pälvis Silver Vabaühenduste Liidu „Aasta missiooniinimese tiitli”. 2019. aasta märtsis kaasasutas Silver kodanikuliikumise Kõigi Eesti.

Margarit Voskanyan on Eesti elav armeenlane. Maka tuli Eestisse Viljandi kultuuriakadeemiasse rahvamuusikat õppima, ent naasis hiljem siia, sest tundis, et see on tema kodu. Ta on lõpetanud Jerevani konservatooriumi rahvamuusika erialal ja täiendanud end Viljandi kultuuriakadeemias. Maka töötab muusikaõpetajana ning teda võib kuulda musitseerimas näiteks Shabat kvartetis Ara Yaralyaniga, Aleksandra Krementski ja Jaan Jaanson, ning ansamblis Atlas.

Leonardo Ortega töötab Work in Estonia programmis, mille eesmärk on meelitada siia IKT valdkonna välisspetsialiste ning toetada nende saabumist ja kohanemist Eestis. Leonardo on pärit Mehhikost ning elanud Eestis on juba üle seitsme aasta.

Shorok on noor süürlane, kes jõudis pagulasena Eestisse mõne aasta eest. Hetkel õpib ta abituuriumis ja plaanib jätkata tulevikus oma õpinguid ülikoolis.

19.00–20.15 Filmi "Stranger in Paradise" vaatamine

Hollandi film “Stranger in Paradise” avab poeetilises võtmes kolme perspektiivi, kuidas näha pagulaskriisi. Tegevus rullub publiku ees lahti klassiruumis, kus värskelt saabunud põgenikud saavad esimese õppetunni mitmepalgelise Euroopa kohta. Välja joonistuvad võimusuhted, koloniaalminevik ning omavahel ristuvad reaalsus ja fiktsioon. Tutvu treileriga siin: https://vimeo.com/211249530

20.15–21.00 Networking

Eesti Pagulasabi on liitunud üle-Euroopalise kampaaniaga, mille eesmärk on muuta 3. oktoober üle mere põgenedes surma saanud inimeste mälestuspäevaks.

Lisainfo ürituse kohta:

Anu Viltrop
Eesti Pagulasabi MTÜ
anu@pagulasabi.ee
+372 5665 9118